Tarih 17 Aralık 2010

Trabzon
Bursa’nın 5,
Fenerbahçe’nin 9,
Beşiktaş’ın 14,
Galatasaray’ın 19 puan önünde devreyi lider bitirdi.
2010 yılında oynadığı tüm derbileri kazandı.
Tarih 6 Şubat 2011
Trabzon yine lider ancak Bursa’dan averajla, Fenerbahçe’den sadece 2 puan önde. Ayrıca 2011 ‘de oynadığı iki derbi maçında da mağlup.

Şampiyonluğa oynayan bir takım böyle bir düşüş yaşaması normal mi? Evet. Hatta daha çok puan kaybederek geriye bile düşebilir. Her zaman üst düzey performans gösteremezsiniz dahası bekleneni dahi veremezsiniz. Bunlar bu işin doğasında var olan şeyler. Bu konuda biraz beyin jimnastiği yapalım, sorunu anlamaya çalışalım.adult jumping castles for sale

Her şey iyi giderken neden böyle sert düşüşler olur?

1-Takım fizik kondisyon olarak düşüşe geçmiştir. Maçın tamamına kondisyonunu yayamamaktadır. Oyunun belli devrelerinde rakibine oyunun hakimiyetini teslim ediyordur.

Bu iddia son derece tutarsızdır. Çünkü hali hazırda Süper Ligin en iyi kondisyonuna sahip takımı hala Trabzon ’dur.

2-Takım içerisinde kamplaşmalar vardır. Bazı oyuncular daha fazla kollanırken, bazılarına aynı anlayış gösterilmemektedir. Hoca ve yönetim oyuncular arasında çifte standart uyguluyordur. Buna dair bazı örnekler verecek olursa Engin’in davranışlarına rağmen ceza almaması; Jaja’nın hocayı hiçe sayarak kampa geç katılması. Colman’ın ücret artışı istemesini kulübün onaylamasına rağmen hocanın bu teklifi reddetmesi, vb.

Bu çok ciddi bir iddia eğer doğruysa sonuçları takım için son derece vahim olur. İşler iyi giderken takımda var olan bazı sorunlar sumen altı edilir, ancak unutulmaz. Ne zaman işler kötü gider işte o zaman fırsat kollayanlar için gün doğmuştur. Artık etekteki taşlar dökülmeye başlanır. Şenol Hoca bazı disiplinsizliklere göz yummuşsa bunun altında, oyuncudan maksimum faydalanma, onları takıma kazandırma amacı vardır. Bu iddiaya inanmak istemiyorum. Ancak, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şenol Hoca’nın çalıştırdığı her dönemde takımın başını yakan bu takım içi kamplaşmalar ve çifte standart uygulamaları olmuştur. Bunu da unutmamak lazım.xiao cheng

3-Kulüp kendisine karşı yürütülen psikolojik savaş tuzağına düştü. Medya aracılığıyla yürütülen bu kampanyayla önce takıma gaz verildi. Devre biterken nerdeyse şampiyon ilan edildi. Rakipler Trabzon’a karşı bilendirilmeye çalışıldı.Çünkü hedef takım Trabzon’du. Şampiyonluk için Fenerbahçe maçı bir final havasına büründürüldü. Hakemler üzerinde baskı oluşturuldu. Fenerbahçe, hocası ve yönetimi hep bu maçı alacağız türünden aylar öncesinden demeçler vererek bu maçı odak noktası haline getirdiler.

Fenerbahçe maçı elbette çok önemliydi. Ancak sonuçta en fazla 3 puan alabilirdiniz. En fazla da 3 puan kaybedebilirdiniz. Fenerbahçe için dönüm maçıydı çünkü kaybetselerdi yarıştan kopacaklardı. Varlarını yoklarını ortaya koyarak oynadılar, öyle ya da böyle sonuçta istediklerini aldılar. Trabzon bu maçı bu kadar önemsediğinin göstergesi kupayı kafasından silmesinden belliydi. Ancak takım olabilecek bir mağlubiyete hazırlıklı değildi. Psikolojik olarak bu maça Fenerbahçe’den daha stresli çıktılar. Ve sadece maçı değil, umutlarını, morallerini, motivasyonlarını kısacası onları takım yapan ve başarılı kılan ne varsa onları Şükrü Saraçoğlu’nun çimlerine gömdüler.

Trabzon hala lider ancak bu psikolojik yıkıntıdan bir an önce kurtulamazsa artık gidiş yönü devamlı aşağıya doğru olacaktır. Bu takımın morale, kendine güvene, sabırla desteğe ihtiyacı var.Yerel basınından tutun taraftarına,kulüp yöneticisinden,teknik heyetine ve futbolcusuna dek birbirine kenetlenmeli.Tek yumruk olmalı. Son söz azim ,kararlılık ve mücadele gücünü kazanacak Trabzon’un önünde şampiyonluk için hiçbir engel duramaz.

YAZIYI PAYLAŞ

1 Comment for this entry

  • Sait Kaba says:

    Şenol Hocanın futbolcular arasında çifte standart yaptığı yönündeki iddianızın kaynağı nedir. Ben buna inanmıorum. Sorunlu oyunculardan kurulu bu kadroda mümkün olduğunca verim almaya çalışıyor Şenol Hoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>